luni, 17 august 2009

NEPTUN......


Din nou la mare

Nicaieri nu-i mai bine vara, decat pe o plaja insorita, langa valurile inspumare ale marii sau ale oceanului.
De data aceasta am poposit in statiunea Jupiter. Ce m-a atras acolo? Pai.....pretul . Dupa cautari indelungate pe la toate casutele si hotelurile din statiunile aflate intre Mangalia si Nepun, am gasit Hotel Violeta, doua stele (asta ca nu avea termopane, ca in rest nu-i lipsea nimic), unde au facut o reducere de la 160 de lei la 120 de lei si apoi, dupa insistente la Managerul imobilului, am ajuns la un pret de 100 de lei pe noapte. Cool. Cine a zis ca la hoteluri nu se negoriaza preturile? Uite ca se negociaza..si inca bine.... :)
Plaja din Jupiter nu e cine stie ce, insa e foarte aproape Neptunul, la cinci minute de mers pe jos pe plaja.
In neptun m-a uimit o chestie. Stii ca de obicei vin pe plaja diferiti vanzatori. Cu porumb copt sau fiert („popusoi fiert” cum se zice la mine acasa), namol, scoici, animale pentru fotografiat, zmeura, etc. Ei.....cica astia au patratelul lor de vanzare, adica nu pot sa vanda decat intr-un anumit loc, pe o anumita bucata de nisip (sic). Am aflat asta auzind pe doi dintre vanzatorii de zmeura certandu-se. Administratorul umbrelutelor albastre tocmai ii striga unui vanzatorului de zmeura ca nu are ce cauta pe bucata lui. „ Nici voi nu ii lasati pe ai mei sa vanda la voi, nici eu nu te las pe tine sa vinzi aici. Asa ne-a fost intelegerea. Asa am hotarat. Nu ai ce cauta la mine, ai inteles?” Si eu tocmai vroiam sa-mi cumpar un paharel de zmeura...Am alergat dupa om pana a ajuns pe „proprietatea lui” si am putut sa cumpar de acolo.
Apropos de zmeura, se mamanca foarte bine la Carul cu Scoici, undeva intre Jupiter si Venus, preturi acceptabile, gradina de vis si muzica greceasca. Cel putin asta am gasit eu cand am fost acolo.
Seara, plimbari pe plaja, cu picioarele in apa marii....in bratele iubitei sau iubitului....Am privit cerul si mi-am ales o stea...o stea dintr-un triunghi. Am primit o piatra, o clipa de fericire si un juramant. Si eu am aruncat piatra....fiindca mi-a fost frica de jurmant. Si am plans. Ca nu mai aveam putere sa rad. Dar a fost frumos si nu o sa uit niciodata. Niciodata.

Dupa plimbari poti sa mergi in disco. In Neptun iti recomand "Why Not" si "Alcatraz". Merita.

4 comentarii:

Anonim spunea...

beautiful moments

Anonim spunea...

:)

Anonim spunea...

aham

Unknown spunea...

Un loc numai de fițe cu personal necalificat care are preturi astronomice,dar cu servicii de foarte proasta calitate,de evitat....un cosmar