vineri, 23 noiembrie 2007

Călătorii de weekend

Costa Brava, ieftin şi bun!




Pentru cei care au muncit toată vara şi pentru cei care încep concediul acum, sau pur şi simplu pentru cei care au chef de o plimbare pe plaja nord-estică a Spaniei.

Staţiunea Callela, prima de pe plaja Costa Brava este una dintre perlele Mării Mediteraneene . Avionul e cea mai scurtă metodă de a ajunge aici. (….euro )

Unde ne cazăm?

Hotelurile sunt chiar pe plajă la două minute de valuri… ce-i drept, destul de puternice. Un hotel de 2 , 3 stele costă cca. 60 de euro, două persoane pe noapte . Recomand Hotel Haro Mar, cu cină şi mic dejun inclus, cu bufet suedez (adică mănânci ce vrei şi cât vrei), piscina gratis ( în Mamaia la Hotel Corsa este 20 lei taxa pe zi), seif (contra 8 euro pe zi), televizor (cu o garanţie de 20 de euro, bani pe care ţi-i returnează la plecare).

Recepţionerii cunosc în general cam patru limbi străine (engleza, rusa, germana şi italiana) dar sunt cei mai amabili dacă le vorbeşti în spaniolă (sic:) ).
Astfel, poţi să schimbi masa de seară cu cea de prânz, dacă doreşti, poţi să te muţi în altş cameră dacă nu-ţi place peisajul sau nu-ţi convine uşa dormitorului :) . Curăţenie se face zilnic, iar lenjeria şi prosoapele se schimbă de asemeni în fiecare zi şi ori de cate ori este nevoie.

Recepţionerii sunt la dispoziţia ta 24 din 24. Pentru orice întrebare primeşti răspuns . Comandă taxiul, cumpară bilete pentru avion sau autocar, fac rezervări, închiriază , etc.
Cu 3 euro poţi suna 3 minute la orice numar din România.

Plaja nu e tocmai ideală, nisipul seamănă mai mult cu zgura ( însă am aflat că e cel mai bun masaj pentru picioare), malul este destul de abrupt iar apa de 3 ori mai sărată decât Marea Neagră… Soarele este numai bun pentru plajă şi cu 4 euro şezlong-ul, poţi sta toată ziua în baie de raze. O plimbare cu yahtul costă 22 de euro.

De asemeni, pentru 45 de euro+1 euro taxa de autostradă + 2,5 euro parcare pe zona verde, poti închiria un automobil (ex. Peugeot 106) şi să te plimbi în Barcelona, care nu este la mai mult de 60 de km de staţiune. Aici sunt multe muzee( peste 52!), Arcul de Triumf, magazine cu haine mai ieftine decât la noi. O pereche de blugi Pinky-30 de euro, un compleu Adidas 15 euro tricoul si 12 euro pantalonii scurţi.
Fructele sunt toate cam 1 euro. O sticlă de Coca–Cola la 2 litri-2 euro în magazine, 1,5 euro -0,25l în baruri. Cu 10 euro mănânci pe săturate la orice restaurant stil bufet suedez. Nu trebuie ratat portul….

Dacă nu ai maşină, cu 5 euro mergi din staţiune în Barcelona, dus-întors. Biletul la metrou costă 1,5 euro, sau 5,5 euro pentru toată ziua.

Şi dacă ai chef de mai mult, la jumate de oră de Calella este un parc de distracţii (un fel de Aqua Magic + animale dresate - delfini în special). Cu 21 de euro poţi să faci ce vrei o zi întreagă. Piesele de rezistenţă sunt toboganul cu apă şi piscina cu delfini.

5 comentarii:

Anonim spunea...

de weekend? Well nu chiar. eu zic calatorie de vara, cat iti ia drumul pana acolo>?

Victoria Baltag spunea...

Ai dreptate.....e mai degraba o calatorie de vara..Am numit-o asa fiindca a fost initial scrisa pt www.weekender.. So...de aici porneste titlul :)

Victoria Baltag spunea...

tot pt. Alexandra: Am vazut ca esti foarte atenta la detalii. Eu sunt varza la acest capitol....mi-ar face mare placere sa-mi mai zici daca vezi vreo neregula in blog.

Anonim spunea...

maaamama, ce delfini superr!!

Victoria Baltag spunea...

da, si mie mi-au placut mult delfinii...cred ca erau dresati...si asta nu prea mi-a placut, sincer.