vineri, 23 noiembrie 2007

În alt mod....



Turismul de afaceri





Turismul românesc merge greu.
Drumurile sunt proaste. Preţurile ridicate, condiţii slabe ale locurilor de cazare şi agrement. Investiţii insuficiente (Autoritatea Natională pentru Turism). Turiştii străini şi cei autohtoni nu se înghesuie să-şi petreacă concediul sau vacanţa în România.
Dar....

Hotelurile sunt pline.

Sindicatele române salvează bietele staţiuni.
Asta avem în hoteluri. Bilete reduse de la Sindicat, tabere şi şcoli de vară gratuite, proiecte sponsorizate…. Şi oameni de afaceri.

După intrarea României în UE , oamenii de afaceri străini dar şi autohtoni, au găsit loc propice aici. Bucureştiul e plin de astfel de indivizi, la fel Sibiul, Clujul, Iaşul, Oradea, Timişoara şi mai toate locurile în care se poate face ceva….
Astfel, călătoriile în scopuri de afaceri fac un turism cu mult mai rentabil şi de o parte şi de cealaltă. Astăzi, în lume, se călătoreşte mult mai mult în scopuri de afaceri decât pur şi simplu pentru plăcere.

Turismul de afaceri se dezvoltă în România .
Ca afacerist, nu te mai impiedică nici drumurile, nici condiţiile proaste de la hotel. Nimic. Vii în România fiindcă ştii că o să faci bani.
De cealaltă parte, afaceriştii români s-au gândit repede, au cântărit lucrurile şi au pus degrabă la punct proiectul începerii unei noi construcţii: hotel, pensiune, orice, pe tema aceasta. Ştiu ei ce ştiu :)

Vasile Bogea şi-a început prima afacere cu centrale termice la blocuri.
“Era un domeniu nou, nu mulţi făceau asta după revoluţie. Eu am ştiut că o să prindă.”
Apoi a “prins” un program PHARE, şi azi construieşte un sistem hotelier în zona Dunării.
”Da, normal că o să renteze; din turism o să se scoată bani frumoşi în câţiva ani”, spune domnul Vasile Bogea.

4 comentarii:

Anonim spunea...

E o chestie de lacomie...ceri enorm pe niste servicii foarte proaste. In plus un loc propice...well e greu de spus. Ar putea fi si mai ok daca preturile nu ar fi atat de exagerate

Victoria Baltag spunea...

Asa este. Preturile sunt foarte.....exagerate. Si, intr-adevar, conditiile sunt execrabile...Asta insa nu va tine multi ani...romanii vor pleca in alte parti sa se relaxeze si astfel, cei care pun preturi mari pe servicii slabe..vor pierde singurii "vizitatori". ASa ca, vor fi conditionati sa isi imbunatateasca serviciile. E cam aceeasi chestie cu piata imobiliara la noi..mai scump ca in Paris:))( dar nu o sa tina mult, deja scad preturile, vezi?)

Anonim spunea...

A..de asta m-ai sunat atunci sa ma intrebi despre turismul de afaceri..:)

Victoria Baltag spunea...

da, recunosc:)