vineri, 23 noiembrie 2007

pauză de schi

Şi mai toată lumea pleacă la schi în Austria.
Prietenii mei au fost acolo iarna trecută.

“Eşti un fraier” mi-au zis, când am refuzat Austria în schimbul pârtiilor din România.

Păi de ce să fiu fraier? Nicăieri nu e o pârtie mai sănătoasă, mai uşoară şi mai alunecoasă ca la Cavnic. Da, Cavnic. Nu ai auzit? Vezi…. Este în Maramureş. Cică e cea mai tare pârtie. Eu merg de doi-trei ani acolo şi sunt înnebunit. E ca un drog. Nu mă mai pot opri. Schiez de aproape 3 ani la Cavnic….

De unde am aflat-o? Păi să-ţi povestesc…. pură întâmplare. De pe un site. Of, ăla, nu mai ştiu cum se numeşte, era numai cu informaţii cu şi despre, schi. Eu nu mai ţin minte .
Stai să o sun pe Dora. Ea ştie.
Da mă, cu ea am fost.
Aaa, Skivirus!

Aşa. Bihorenii laudă Arieşenii. E multă zăpadă şi e aproape pentru ei. Dacă vrei schi, linişte şi pace, acolo să te duci. Păi da, nu-ţi închipui că e Poiana Braşov acolo. E “linişte şi pace”, ce vrei mai mult să-ţi spun? La Borşa ai fost? Nu te cred. Tu, cu Austria ta, ai ratat Borşa? Opa….Păi Borşa e pârtie recunoscută de Federaţia Internaţională de Schi. Singura pârtie de coborâre din România tratată ca atare. Dar ce să-ţi mai spun ţie…..

Ţie iţi recomand cu căldură Rânca. Păi de ce? Că poate o să te inzăpezeşti pe acolo şi ….până te deszăpezesc ăia, ai timp să meditezi la toate astea (sic:) ). La Harghita Băi se duc mai mult ăia din Miercurea Ciuc. Că e mai aproape de ei. Miklos Edit si Lilla Petroczki au învăţat să schieze aici. Dar ştii tu cine sunt ăştia măi? Ă? Mari schioare......

La Straja găseşti de toate. Camere bine încălzite, preţuri de cazare bune, condiţii formidabile pentru schiat. E una dintre cele mai bine întreţinute staţiuni. A, tu vrei să schiezi în zăpadă. Păi du-te în Parâng. E plin de freeride-ri.
O să dai şi peste Tudor acolo. E cu gaşca. Vine în fiecare an pe timpul ăsta. Cum mă duc eu la Cavnic... Aşa face el. E dependent de Parâng măi omule. Daaaa, e ca un nebun. Gelu? A, nu. El merge la Sinaia...eee, nu ştii... Fiţe, mamă. Păi da, ăştia se întreţin cu Poiana Braşov, Buşteni, Predeal.., le ştii tu pe toate. Dacă vrei să te vezi cu el şi prietenii lui care „respiră aer de munte” , acolo du-te. Sunt în fiecare weekend. Hălăduiesc peste tot. Azi la Predeal, mâine la Buşteni, ieri la Sinaia...şi tot aşa. Îi ştie deja lumea. Sunt ca o familie ei. Da, da, o mare familie de „staţionari „. Nu râde. Ce, nu am dreptate?


Şi ia zi, până la urmă unde te duci? Binee, treaba ta... Să te îmbraci zdravăn că e ger curat acolo. Mi-a venit metroul. Mai vorbim. A....am uitat să-ţi zic, la Azuga au băgat un nou telescaun....da, în parc... am fugit, ne mai auzim noi!



6 comentarii:

Anonim spunea...

Draga autor, pentru a ajunge un asemenea blog pe o lista cu cele mai buna blog-uri trebuie sa fie unul reusit.
Al tau lasa de dorit.
Arata de parca pui pe el tot ce gasesti, doar sa fie acolo.

Victoria Baltag spunea...

da, asa este...
problema mea cea mare ar fi alta: nu sunt un om iubitor de comunicare virtuala. Am facut aceasta incercare de blog pentru o tema la facultate...si niic nu am mai scris de atunci. As putea totusi incerca sa-ti asclt sfaturile. Multumesc!:)

Anonim spunea...

Arata bine partia de la cavnic. Eu am si gasit cazare pe un site dar nu stiu cat e de sigura treaba

Victoria Baltag spunea...

Iti recomand un site serios, daca vrei sa pleci: se numeste skivirus, este si pe blog. Cand vrei sa pleci, e cel mai bine sa verifici conditiile din trei surse ( ca o stire jurnalistica)...:)), sa nu te trezesti ca-ti iei tzeapa.

Anonim spunea...

Da' stii sa schiezi? Si de ce ai scris ca si cum ai fi un barbat?

Victoria Baltag spunea...

NU, nu stiu, dar mi-ar placea sa invat ( am o multime de lucruri in lista..pe care vreau sa le invat...iar schiatul e si el acolo). Am scris asa deoarece scrisesem asta pt. un prieten care are un site despre schiat..ii trebuia pt nu stiu ce...reclama la acele partii...si eu mi-am imaginat o discutie la metrou dintre doi tipi...de asta:)