luni, 28 septembrie 2009

Birmingham

Nu mai fusesem niciodata in Anglia.
Din avion mi se parea o tara dezordonata.....cu multe siruri de grajduri. Am presupus ca Anglia are multe ferme. De fapt erau casele lor mici, din caramida rosie, lipite unele de altele. Ingrozitor as puteaa spune..eu care eram obisnuita cu cladiri mari, case incapatoare, gradina saau gazon in fata...etc. Plus ca nu inteleg de ce naiba la ei trebuie sa ajung in baie trecand prin bucatarie....asa sunt toate casele....am vazut vreo 10 pana sa ma mut.

Cu inchiriatul e simplu. In Bucuresti cauti o luna ca sa gasesti ceva de inchiriat. Aici e suficienta o singura zi. Daca te plimbi pe strada pur si simplu...O sa vezi la toate geamurile anunturi cu "inchiriesz casa", "inchiriez camera", etc.

Preturile sunt de la 180 de lire pe luna(fara costuri de intretinere) pana la 400 de lire pe luna ( si aici ma refer la cat poate da un student daca sta in camin. Pai da...la ei e un lux sa stai in camin...decat sa dai 400 de lire acolo, mai bine iti cauti colegi si inchiriezi o casa cu 200 de lire camera...

La scoala e mult de munca...cel putin pentru mine. Astazi mi-au dat aproape 500 de pagini de citit si un eseu de 2800 de cuvinte...pana luni, azi fiind luni:). Bine , nu lunea asta, ci ailalta:) dar tot mi se pare mult.

Asa. Casele astea nu sunt ale englezilor in mare parte. Nu. Nu stiu de unde au avut bani..insa multi indieni au cumparat imobilele si acum le inchiriaza studentilor. Cam asa sta treaba. E plin de indini aici..din aia cu turban, musulmani sau de alte religii.

Daca vrei sa-ti gasesti job...exista asa numita "job zone", un centru in cadrul univeristatii. mergi acolo si gasesti oferte...le trimniti cv-ul tau si astfel poti sa ai un job..sau chiar doua.

In rest frig si vant. Oameni de tot felul. ganduri si locuri. Cand am ajuns aici, am spus ca "Vai Doamne, e ingrozitor, vreau inapoi"!

Pe bune ca vreau inapoi

:(

2 comentarii:

coca_mihaela86@yahoo.com spunea...

o sa te obisnuiesti cu timpul insa acum asta e trebuie sa mergi inainte doar tu ai vrut nu te-a fortat nimeni sa te duci :P - glumesc te pup si ai grija de tine si nu in ultimul rand mult spor la invatat
COCA

Victoria Baltag spunea...

Coca:draga Coca, multumesc mult de tot pt incurajari, esti o dulce.pup si eu