marți, 6 iulie 2010

Castelul Warwick










Este primul castel din regatul Unit al Marii Britanii pe care l-am vizitat. Primul si poate cel mai bun (dupa cum spun englezii ca este). Pentru 19 lire poti vizita orice coltisor al cetatii-castel: turnurile cladirii, muzeul cu obiectele de tortura folosite in perioada medievala (GROAZNIC DE DUREROASE),salonul mare unde se tineau petrecerile, buduarul reginei, dormitorul reginei,etc. Trebuie sa mergi si sa vezi, caci merita vazut. Gradinile nu sunt asa de uimitoare, insa ai tot felul de programe care sa te atraga : trasul cu arcul, imblanzirea vulturilor, sau poti admira frumosii pauni. Copacii m-au uimit cel mai mult : unul nu era de aceeasi specie cu altul. Si foarte batrani.

In castel exista si un restaurant- deci poti sa mananci ca o printesa (hahha, adica nu prea mult)- pe locul unde alta data se tineu unele serate regale. O masa copioasa, cu bautura si desert la urma nu costa mai mult de 11 lire. Ieftin fata de restaurantele englezesti.

Suvenirurile sunt foarte scumpe: o cana costa intre 4 si 20 de lire...toate preturile sunt exagerate, dar....e drept, daca vrei o amintire de la Warwick dai cat cere si nu cat face:)))

Dar atmosfera de acolo ( adica muzica, actorii care fac pe servitorii si te trateaza ca pe un rege:P, figurile de ceara cu chipurile celor ce-au locuit acolo acum ceva sute de ani, programele atistice, etc.), totul te face sa uiti de cati bani scoti din buzunar:)

E o minunatie castelul acesta, eu am fost de doua ori, ca nu reusesti sa vezi tot decat daca stai acolo cateva ore bune. Si nici nu-mi place pospaiala, adica sa trec ca gasca pe apa prin asemena locuri.

daca vrei sa vezi mai multe fotografii, apasa aici

A, unde se afla Castelul Warwick? La 20 de minute de mers cu trenul din Birmingham, in oraselul Warwick, loc pe care englezii il numesc "inima istoriei britanice", asta fiindca acolo sunt foarte multe alte vestigii ale timpului: Catedrala Sfanta Maria,St. John Museum ( ,sali de studiu, papusi, obiecte de papetarie si intreaga bucatarie in stil victorian), Warwickshire Yeomanry Museum (unde poti vedea arme, armuri si alte "chestii" de razboi), Warwickshire Museum - Market Hall (unde se gasesc ramasite arheologice de la marele incendiu care a distrus orasul), etc, etc. Intregul oras este un muzeu, la fiecare doi pasi ai cate ceva de vazut:)

5 comentarii:

Bogdan spunea...

asa da!
dar chiar trebuia sa tai picioarele calului?:))
n-am citit bla-bla-ul....dar pozele sunt interesante:)

Victoria Baltag spunea...

pai.....nu am vrut sa le tai...dar nu ma lasau aiia sa fac poze..si m-am grabit:)

Victoria Baltag spunea...

Bogdan: vezi ca mai am poze si pe blogul celalalt:P

Den spunea...

Interesant. Trebuie sa-l trec si pe asta pe ^to do list^.
Am o problema existentiala in ultimele zile si sper sa ma poti ajuta tu...
Nu stiu ce traseu sa folosesc pentru a ajunge in Birmingham. Multi zic ca e bine sa ajung pana in Heathrow si apoi cu Virgin Trains, altii sa vin direct in Birmingham (dar biletul este mult mai scump); tu cum ma sfatuiesti sa fac? De fapt, tu cum ai facut?

Ms mult. Te pup

Victoria Baltag spunea...

Den: deci, daca vii din bucuresti..cel mai ieftin e sa vii cu wizzair pana in london gatwick sau london luton. costa pana la 40 de lire daca il iei cu cel putin doua saptamnai inainte. de acolo iei cu 5, maximum 10 lire autobus care e duce dorect de la Luton la Birmingham. intra pe www.nationalexpress si ia-ti de acolo bilet in avans ca sa-l iei ieftin. ti scriu si pe adresa ta mai multe detalii. pup