sâmbătă, 24 iulie 2010

Turnul Londrei si plimbare pe Tamisa










Dupa ce vazusem Warwick Castle.....sincer, legendarul Turn al Londrei mi s-a parut o nimica toata, ba chiar m-am si cam plictisit printre peretii aceia goi si sinistrii. Plus ca toata "afacerea" costa 15 pounds si de data asta nu mai reusisem sa fac rost de "press pass".

Si totul mi se parea atat de rece acolo...Mai apoi am aflat ca locul e gol fiindca acolo se tineau prizonieri..femei,barbati, preoti...multi au fost cumplit torturati acolo, unii au murit decapitati (femei de vita nobila), unii au reusit sa evadeze (cei mai putini). Am stat o ora in libraria turnului sa citesc cum erau oamenii acestia torturati , de ce si cum....In turn nu ajungeau decat prizonierii care proveneau din familii nobile sau aveau functii importante. Unul dintre acestia chiar a primit libertatea (desi era teoretic inchis in turn) sa se plimbe prin gradinile din imprejurimi sau sa se duca la vanatoare (este vorba despre un rege scotian).

Tot aici poti vedea cea mai inzestrata colectie de bijuterii si coroane regale din lume. Eh....la un moment dat te si plictisesti de atatea coroane, hahha! Pe mine m-a interesat cea a reginei Victoria....nu cine stie ce, la fel ca toate era, insa langa coroana de regina se afla si o alta coroana ..mult mai mica...de cand era ea de 9-11 ani. Eh..coroana aia de copil m-a incantat!

Cine este interesat de echipament de lupta, cai si arme de razboi, gaseste aici intreaga colectie:) Fiecare rege a Regatului Unit e infatisat cu armura-i si calul semet. M-am intalnit acolo cu doi soldati ce fusesera in Afganistan. Norocosii au scapat de moarte. Le-am zis sa nu se mai duca si si din tacerea lor am inteles ca se vor mai duce. Cauta moartea cu lumanarea. Moartea sau banii. Caci se iau multi bani din asta:)

La iesirea din turn (de fapt e o cetate cu mai multe turnuri)am auzit oameni vorbind romaneste. O gloata de liceeeni de la Mihai Viteazul din Bucuresti venisera sa viziteze si ei Londra. Am schimbat cateva vorbe cu profesorul lor, printre altele am aflat ca si eu si el am facut facultatea la Iasi...(ce dor mi se facuse de Iasi..)

Langa Turnul Londrei exista cateva restaurante, poti manca pe saturate cu 12 pounds!
De asemenea gasesti tot acolo si multe magazine de unde poti sa-ti cumperi suveniruri...si la iesire, statuia lui Traian, imparatul Romei!

Dupa toate astea, o plimbare cu vaporasul pe raul Tamisa e extraordinara! O ora 9 pounds! Si vezi de-a lungul raului cele mai importante cladiri ale Londrei.

Pentru mai multe poze, apasa aici

2 comentarii:

Den spunea...

Iti multumesc enooorm. >:D< Eram foarte speriata ca nu o sa ma descurc din Luton pana in Londra.
O sa fac cinste in Birmingham.

Te pup,
Den

Victoria Baltag spunea...

hihihi:0 ms. anunta-ma cand esti in Birmingham sau dac ai nevoie de ajutor. Eu o sa stau in Romania o luna ca sa-mi filmez disertatia. ne vd dupa:) pup:P