miercuri, 1 iunie 2011

Five stars: the Forbury hotel. Four stars:Chateau du Bois d'Arlon






NU m-am gandit nicodatac a o sa pun pe blogul meu de calatorii impresii ale sederii mele in niscaiva hoteluri . Asta fiindca hotelurile au site-uri, totul e la vedere….nu am ce sa va spun nou decat daca m-am simtit eu bine acolo sau nu.
Ei, iata ca nu pot sa trec peste si azi o sa rezerv paginii imagini si ganduri legate de doua ‘locuri de relaxare’ unde am fost recent si de unde am ramas cu un placut gust dulce si cu placate amintiri, amintiri pe care vreau sa le inroiesc si reinoiesc ori de cate ori voi avea ocazia sa ma reintroc acolo.
Este vorba despre Forbury Hotel (situat in Reading, la 20 de minute de Londra) si Chateau d’Arlon (la 26 de minute de Luxembourg, sitat la granite Belgiei). De ce am sa vorbesc despre aceste doua hoteluri? Fiindca sunt cele mai bune in care am locuit vreodata si fiindca acestea doua au ceva in comun: calitate, calmitate, atractivitate.
Forbury este un hotel mic situate in central Reading-ului. Preturile sunt bune si calitatea pe masura. Personalul este politicos, ti se fac tot felul de reduceri si bonusuri iar ambianta te face sa te simti ca un mic print sau o mica printesa. Nu glumesc.:) In Forbury gasesti ARTA. Fiece lucru e asezat la milimetru din arta si pentru arta. Picturile, sculptura,tapiteria, mobila din saloane, etc., tot ce vezi se ridica la inalte gusturi estetice, condimentate cu miresme istorice. (website)

Chateau d’Arlon e undeva departe (dar nu mai departe de 25 de minute cu trenul, de Luxembourg) in mijlocul unei paduri immense de 2500 de hectare care intra in custodia proprietarilor castelului Belgian. Este un loc facut musai pentru relaxare si desi are 4 stele este ceva mai scump decat Forbury. Chateau d’Arlon se vrea un hotel de lux pentru oameni care vor liniste si relaxare la cote inalte. Intrand putin in istorie, castelul a fost construit si reconstruit de 3 ori, ultima restaurare avand loc in 2005 cand actualii proprietary (Fabienne Fontaine si Michel Matheu) au cumparat intreagul domeniu. Actuala cladire seaman cel mai mult cu castelul initial din 1898. Locul este mirific. Ce-i lipseste? Cunoastere si recunoastere, istorie si legenda. Si daca nu are..i se va face rost, nu-i asa?

2 comentarii:

Balonache spunea...

Buna ziua, domnișoara Directoare :), Balonache vă scrie exact cum mi s-a spus: am dat un search pe google pentru Victoria Baltag și am găsit unul din cele 3 blog-uri. Eu am să rămân în Constanța până pe 5 septembrie, iar apoi am să dispar ușor înapoi la origini. Inițial m-am gândit să vă las mail-ul meu ca să putem comunica,dar mi-am dat seama că eu am prostul obicei de nu citi mail-urile pe care le primiesc, așa că, sper că procedez corect lăsând un număr de telefon: 0754408001. Desigur,dacă este ok și nu este un deranj prea mare.
Cu stimă,
Balonache :)

cazare la hotel spunea...

Arata foarte bine hotelurile, ca niste castele chiar, iar faptul ca ai parte de liniste si relaxare suna si mai bine.