sâmbătă, 11 iunie 2011

Minunate orase in Luxembourg

















































































































Toata ziua as vrea sa vizitez cate ceva…si daca nu as da asa de multi bani pe rochii si crème, probabil ca la fiecare sfarsit de saptmana as putea vizita cate un oras ba prin Belgia, ba prin Germania, ba prin Franta. NU-mi ia decat 30 de minute sa treg granita!
Astazi o sa-ti povestesc despre trei orase din aceeasi tara: Luxembourg. In capitala Luxembourg-ului locuiesc de mai bine de trei luni si abia saptmana trecuta am reusit sa-i vad splendoarea. Cat e de frumos Luxembourg-ul intr-adevar! Parca nici fotografiile nu sunt asa de minunate ca locurile din realitate. Atat de verde, atat de curat, atat de mic si scump (si la propriu si la figurat). Eu o sa-ti pun poze din Grund (pe care poti sa-l vizitezi gratuit daca vii aici si care e protejat UNESCO), dar mai sunt inca multe alte locuri demne de admirat. Parcurile sunt o minunatie, strazile inclinate, cele ‘doua orasuri’, unul sus si unul jos, centrul vechi , The Gold Lady (monument inchinat aroilor decedati in al Doilea Razboi Mondial) si cate si mai cate. In Luxembourg gasesti alimente de cea mai inalta calitate, ca sa nu mai vorbesc de prajiturile de la Oberweis si ciocolata de la Schumacher! Cremele cele mai bune, parfumurile cele mai fine, haine de la cele mai prestigioase carse de moda din Franta , Beglia si Germania, aici e tot ce vrei. Viata este scumpa, dar si salariile sunt cele mai mari din Europa.
Vianden este un alt oras din Luxembourg situat la o ora si 20 de minute de capitala. Costa 3 euro dus –intors sa ajungi acolo. Poti sa visitezi castelul Vianden (unde presedintele Iliecu are si el o poza pe peretele inaugural), poti sa te plimbi cu telecabina, poti sa faci drumetii in padure, etc, etc. Locul e foarte frumos, orasul e construit pe o panta a unui munte, privelistea este minunata.

Despre Remish nu pot sa spun decat ca am avut placerea sa fac o croaziara de doua ore pe Moselle cu un vapor ca-n povesti. Calatoria a costat 15 euro plus bautura si masa ce am avut-o pe vapor, dar nu e obligatoriu sa mananci sau sa bei. Poti sa faci si o calatorie de o ora cu 7 euro de exemplu. Preturile sunt pentru toate buzunarele. Raul este foarte frumos….iar pe maluri vezi verdeata, copaci si vita-de –vie.
Mai poti sa vizitezi Vinoteca unde pentru 4 euro ti se explica cum se face vinul si sampania.


Sa tot calatoresc si sa nu obosesc!
Te pup


P.S. Pentru mai multe informatii si foto, apasa aici

4 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari :)Cu adevarat, sa tot calatoresti:) Da te mai asteptam si prin tarisoara noastra...P-asta o uitasi?:D

victoria baltag spunea...

lasa ca vin si in "tarisoara noastra'....:)

nicole spunea...

Si eu locuiesc in luxemburg de doua luni. e superb,merita vizitat. preturile sunt pentru toate buzunarele. e superb.

nicole spunea...

Am scris de doua ori e superb. scuzati.ma