sâmbătă, 10 septembrie 2011

Metz
"Nu se poate sa locuiesti in Luxembourg si sa nu dai macar o data prin Metz" mi se tot spunea la Comisia Europeana, unde imi faceam stagiul universitar.
Si iata ca am calcat in sfarsit pe strazile oaselului situat in nordul Frantei, la granita cu Luxembourg-ul. De la gara nu parea cine stie ce. Am vazut gardurile umplute cu planse pictate si chair m-am gandit ca orasul trebuie sa fie urat si ei, locuitorii, incearca sa il infrumuseteze un pic prin planse pictate puse pe garduri:)

Si cum te afunzi in oras....spre centru...minunatia arhitectonica, oamnii zambitori, cafenelele cu scaune si mese scoase in strada, strazile inguste si casele inalte, toata panorama ti se deschide din ce in ce mai mult, uimindu-te.

Si am vazut Catedrala Sfantul Stefan - o cladire unica in lume, construita prin contopirea a doua mari biserici. Si catedrala era in restaurare...asa impunatoare se arata dincolo de raul Mosel, ma intreb cat de frumoasa va fi dupa ce vor fi termina-o de renovat? In interior am vazut maretia cladirii..atat de liniste era acolo! Si atat de protector!

Peste drum de catedrala, da ca o iei pe una dintre stradutile inguste aflate chair in fata ta, vei gasi negresit cele trei cofetarii. Eu am mancat acolo cele mai bune prajituri pe care le-as fi putut manca!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ma blondo, fanii asteapta poze de la rasnov si tu ne dai din metz??? Dezamagesti fanii....
Tu parca iubeai fanii si nu banii...am dreptate?:D

victoria baltag spunea...

Draga Emil.....asa se inatampla sa scriu cand simt si cand vreau sa impartasesc ceva...despre Rasnov am mai scris (de fapt am scris despre Cetatea de la Rasnov)....Eu iubesc fanii si baniii deopotriva, hihihi:)

Anonim spunea...

Istanbul se scrie cu "n": ISTANBUL. Daca tot ai fost acolo, se presupune ca ar trebui sa stii...