joi, 11 august 2011

Esch-sur-Sûre

Al doilea cel mai mic oras din Luxembourg (numai 314 locuitori), Esch-sur-Sure este o comuna minunata asezata pe un loc pamantesc mirific.
Marturisesc sincer ca nu am ami vazut frumuseti naturale asa de apetisante ca in Luxembourg. Nu stiu daca vorba "tot ce-i mic e si frumos" este adevarata, dar pe mine tarisoara asta m-a cucerit din prima zi. Abia astept sa ma reintorc.

Dar sa revin la Esch-sur-Sure. De departe pare o insulita inconjurata de un rau (Sauer) ce se unduieste ca un sarpe printre munti si paduri. Ce gasesti aici? In primul rand verdeata, relaxare, liniste, o priveliste incantatoare, munti si paduri, ruinele unui castel care dateaza din anul 921 d.Hr., si cate si mai cate.

Spre ruinele castelului este un restaurant de unde poti vedea toata comuna. Acolo poti gasi traditionalel pateuri luxemburgheze si alte bunatati, toate la preturi acceptabile (cu 12 euro mananci copios).

Pe marginea raului Sauer am gasit corcoduse! Bineinteles ca am furat din patrimoniul comunei cat de multe em putut, hahhhaaha! Corcodusele erau foarte bune..desi mi-am rupt pantalonii printre maracinii de pe-acolo (sic!).

Cand am pasit prima para in Esch-sur-Sure, m-am gandit ca este locul ideal pentru pictori, scritori si alti artisti condusi de talentul creatiei. E un loc unde poti sa creezi, unde mintea ti-e limpede si relaxata, unde plamanii-ti sunt umpluti de aer rece de munte.


Comuna este o bijuterie a naturii.

Mai multe informatii aici


Niciun comentariu: