joi, 22 ianuarie 2009

O parte din India





Multumim lui Alex(.....) pentru informatii si pentru fotografii.
O sa insir azi cateva vorbe despre sudul Indiei, mai exact, despre locul unde se afla cele doua temple hinduse: templul lui SHIVA si cel al lui CHRISNA.

Despre Shiva misuna o legenda precum ca si-a transformat sotia ( Pavati) in paunita. Intr-o zi, pe cand zeul incerca sa-i povesteasca sotiei lui ceva, observa ca aceasta se uita la un frumos paun ce trecea pe acolo, in loc sa fie atenta la ce spune el. Drept pedeapsa, o transforma in paunita, ca sa se sature de privit pauni.

Tot legenda spune ca fetele zeului si ale sotiei sale s-au rugat de tatal lor sa aiba mila si sa le transforme mama la loc. Si el le-a facut pe plac.

Templul lui Shiva(Kleeshwarar sau Chenay) se face remarcat prin paunii de deasupra.

Templul zeului Chrisna(Barthasarathy) este templul cu fluiere albastre.....la el nu circula o legenda asemanatoare lui Shiva.

Pe malul marii ( Oceanul Indian, Golful Caroli)se gaseste un alt templu, sculptat in roca:MAHABALIPURAM.

In fiecare templu se gasesc falusuri din piatra, statui de lingam( semne sacre) pe care fetele tinere pun mana, caci indienii cred ca sunt aducatoare de noroc in dragoste si fertilitate.
De stiut este ca nimeni nu poate intra intr-un templu hindus. Il poti vizita din exterior, insa inauntrul sofisticatelor constructii intra doar hindusii.

Carnatic este muzica traditionala indiana. Ei o numesc chiar muzica lor clasica. Se canta la mandolina si la un alt instrument traditional, numit veena.

Va pun si cateva poze....

De ce va povestesc despre India?
Fiindca aveti posibilitatea sa o vizitati moca facand voluntariat intr-un ong. NU va tenteaza? Ei platesc tot: transport, vaccinuri, cazare, masa si bani de buzunar.:)

3 comentarii:

Anonim spunea...

Si cu cine iau legatura pentru voluntariat?

Victoria Baltag spunea...

Anonim: Scrie-mi pe e-mail si-ti dau toate datele necesare.:)

Alis spunea...

Am fost si eu in India. Mi se pare tare ideea cu voluntariatul.
keep me in touch.
Grup de Insulte: India