marți, 10 noiembrie 2009

Din nou la Londra




Se pare ca orasul asta ma atrage intr-un fel. Iar am ajuns la Londra. De data aceasta sa-mi vizitez niste prieteni (mai exact, colegul meu din generala - Ciprian si sotia lui, Andreea).

Vineri noapte am stat la palavre...am adormit tarziu..m-am trezit cu noaptea-n cap, uofff! Si sambata de dimineata, ca la mine ora 11 este foarte devreme:) am pornit prin oras cu prietenii mei. M-au dus la Barbican Centre (locul unde lucreaza Ciprian). Acolo sunt multe de vazut...insa eu ma imbracasem subtire de tot si imi ingheta sangele in vene..numai la vizitat nu ma gandeam eu..hmm! Si am fost sa mancam, eu iarasi mi-am luat tzeapa..imi zice Andreea: "uite, ia musaca din asta ca e buna!", insa musacaua aia erta din care de oaie si mie nu-mi place, asa ca am luat salata de nu stiu de care....rece ca gheata! Si apa era rece..eu infrigurata de afara...eram sloi..da' na, am tacut chitic, ca doar nu era vina lor:). In timp ce inghiteam din salata aia rece, vedeam cum ies aburii din musaca...mama ei de musaca....daca imi luam si eu, cred ca nu muream, chiar daca avea carne de oaie,ERA CALDA! Si ca sa pun capac la astea...am mai si varsat nu stiu ce pe mine...probabil ca imi tremurau mmainile de inghetata ce eram....hahaha!

Am plecat de acolo, (multumesc Doamne!) si am mers sa ne incalzim cu o ciocolata calda, fierbinte chiar! La toate cumparaturile astea, Ciprian a avut reducere, ca doar lucreaza acolo, super, ce sa zic!

Asa, am vazut in treacat Libraria de la Barbican, salile de conferinta,Gradica Botanica (tot mai frumoasa e aia de la Iasi), o expozitie, daca pot sa-i spun asa, cu sine de cale ferata si unelte pentru colectarea carbunelui,si Muzeul de la barbican(loc unde mi s-a si descarcat aparatul foto si m-am ofticat rau ca nu am putu sa fac poze cu hainele medievale de acolo, hmm). Frumos muzeu...antropologie curata! Case medievale, scheleti umani,unelte de lupta, vesela, imbracamainte, arhitectura, tot ce vrei legat de antropologie, arheologie, istorie, numismatica, etc.

Seara m-am intalnit cu Andrei, am fost impreuna sa o luam pe Ami de la Liverpool Station si sa o ducem la Felix (care a facut frumosul gest sa o gazduiasca in acea noapte). Bun...la felix s-au intamplat multe...i-am cunoscut pe colegii lui de casa..toti romani...toti cu impresii si idei preconcepute..de fapt nu toti..vreo doi chiar mi-au placut! In fine, am plecat de acolo cu o durere mare de cap.

Ciprian si Andreea erau la o petrecere (mama ce se mai distreaza astai, m-am gandit eu)...Au venit sa-mi deschida usa..si au plecat din nou..As fi mers si eu cu ei..dar eram moarta de somn, asa ca m-am culcat ca o batranica trudita. Andreea mi-a spus ca ar fi vrut sa mergem intr-o dusco....si eu as fi vrut mama draga...dar de ce nu mi-=ati spus sa-mi aduc haine potrivite? Hm..nu aveam nimic...adica venisem numai cu hainele de pe mine..si nu erau bune pentru iesit...next time, am zis si m-am culcat impacata cu gandul. Am adormit bustean, ca nu am simtot nici cand s-au intors ei. Hahaha.

Dimineata, adica tot pe la 11 am mers la Biserica Romaneasca cu ei. Este o Biserica catolica inchiriata de comunitatea romana din Londra. Mica si neincapatoare incat...cei care nu incap stau la usa tot timpul slujbei. Multi copii veniti cu mamele lor la impartasit..multi bebelusi, multi barbati pe fetele carora se vedeau chinurile muncii din Anglia. M-am gandit ca ...noi..romanii...venim sa ne injosim aici...sa-i slugarim pe englezi, sa le facem lor treaba pe care ei nu se coboara sa o faca....la drept vorbind, ce munceste aici un roman? pai...daca e barbat, lucreaza in constructii, daca e femeie, face curatenie...cam asta e majoritatea. Si de ce? Fiindca romanii aflati la puterea statului nostru nu ne asigura un trai decent in tara, e atata saracie in romania pentru cei mai multi dintre noi, incat e musai sa plecam in alta parte si, chiar daca ne injosim muncind, macar sa avem siguranta zilei de maine. E dureros, insa e tristul adevar! Cine e departe de casa si munceste prin straini, ma intelege perfect.

Dar sa nu mai vorbesc despre asta.

3 comentarii:

Andrei H spunea...

foarte plăcut să citeşti asta

Victoria Baltag spunea...

multumesc Anrei! e si mai placut sa stiu ca imi citesti blogurile:)

Anonim spunea...

:)