miercuri, 5 februarie 2014

Calatoreste in lumea teatrului



Cateodata calatoresti, vezi, explorezi, aduni impresii, imagini,  amintiri. Si nu vrei, sau nu simti nevoia sa le impartasesti. Mi-a fost greu sa ma apuc sa scriu din nou pe www.calatoriamea.blogspot.com .

Astazi am fost la teatru. Nu mai vazusem o piesa de teatru in Bucuresti de mai bine de un an. Uimitor, s-a infiintat un teatru pe strada Foisorului, nr.160. La cinci minute de mers pe jos de statia de metrou Timpuri Noi, regizorul Radu Popescu si-a deschis inima si sufletul pentru arta, punand la dispozitie propria-i casa pentru punerea in scena a pieselor.  Teatrul se numeste APROPO.


 Piesa este in sine o poveste simpla. Mara și Andrei se reintalnesc la cativa ani după ce au trăit o scurtă dar intensă poveste de dragoste in perioada studenției. Acum sunt doi oameni complet diferiti: Mara este o femeie de succes, cu o carieră într-o companie mare, in timp ce Andrei s-a transformat dintr-un Don Juan superficial într-o persoană singuratică, pasionat de alpinism si natura.






‘S-a furat mireasa’, (in regia lui Radu Popescu) este o poveste contemporana, pusa in scena intr-un mod inedit, simplu, direct.  O ora si 15 minute de poveste studenteasca , poate chiar parte din viata ta. Cu Camelia Pintilie, Andrei Huțuleac, Pavel Ulici. Unghiul de abordare  comico-tragic antreneaza   privitorul la participare si observatie contemplativa. Tema filozofico- psihologica (sentimentul de iubire)  lasa  o nota reflexiva si cere privitorului  o post meditatie a piesei in sine. Oare 10 minute de discutii dupa piesa ar fi fost o idee buna?



‘S-a furat mireasa’ a fost premiata cu Premiul de Dramaturgie al Revistei Yorick pe anul 2013, o piesa care merita vazuta.  In plus, cumparand un bilet, poti participa la tombola teatrului Apropo si castiga doua invitatii la film.

Calatoreste in lumea teatrului! Nu te vei plictisi niciodata!



Un comentariu:

Anonim spunea...

shi eu ,in calatoria mea fizica,am vazut-o cu okii mei pe actritza dar shi p.s.d.-ista[sau fosta p.s.d.-ista]camelia varga in zona fostului cinema ''patria'',din brashov [actuala filarmonica] cu un tablou in mana,iar ea s-a uitat la mine c-a shi cum ar fii facut o pozna cu tabloul Acela.